Bedrijfslogo

Onze voertuigen

Huuraanvraag

:
:

Een auto huren in St Niklaas

Autoverhuur in het Waasland

De hoofdstad van het Waasland biedt u tal van opties voor een geslaagde city trip. Deze Oost-Vlaamse stad ligt in de buurt van enkele andere interessante locaties, die u allemaal een bezoek kunt brengen met een huurauto van Avis.

Nu reserveren

Ontdek deze cultuurrijke stad

Sint-Niklaas staat bekend om zijn art déco en art nouveau. Verspreid over de stad vindt u een aanzienlijk aantal gebouwen en huizen in deze stijl. Daarnaast zijn er ook een heleboel andere bezienswaardigheden en activiteiten.

De diensten van Avis in Sint-Niklaas

U kunt ons vinden op de Prins Boudewijnlaan, in het uiterste oosten van de stad. Hier kunt u kiezen uit een huurauto of bestelwagen uit onze vloot. Deze bestaat uit verschillende soorten voertuigen, waaronder ook veel nieuwe modellen. Bij de Avis verhuur bieden wij u bovendien een aantal extra’s aan die uw verblijf en uw verplaatsingen in en rond de stad zo aangenaam mogelijk maken. U krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid een GPS-navigatiesysteem te huren, zodat u zonder problemen uw weg vindt van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

De Grote Markt is misschien wel het meest bekende kenmerk van de stad. Het beslaat 3,2 ha en is daarmee het grootste marktplein van België. Eén zijde van het plein bestaat bijna volledig uit terrasjes. Hier kunt u iets eten of drinken en genieten van de gezellige sfeer van deze stad. Op de Grote Markt bevindt zich het stadhuis met zijn belforttoren, een mooi voorbeeld van de neogotische bouwstijl. Voor het stadhuis kunt u het beeld van de stadsheilige Sint-Nicolaas bewonderen. Aan deze patroonheilige is ook de prachtige Sint-Nicolaaskerk gewijd, gelegen aan de oostelijke zijde van het plein. In de Stationsstraat, die het station en de Grote Markt verbindt, kunt u de Salons voor Schone Kunsten bezoeken. Dit museum, ingericht in een charmant eclectisch gebouw, geeft u een overzicht van de kunstgeschiedenis van de 16de tot de 20ste eeuw. In het Stedelijk Museum leert u alles over de geschiedenis van de stad en van het Waasland, van prehistorie tot de 21ste eeuw. De tentoonstelling Mercator Digitaal is dan weer wat specifieker. Hier komt u meer te weten over het leven en werk van Gerardus Mercator. Voordien kon u hiervoor terecht in het Mercatormuseum. Ter ere van de 500ste verjaardag van de beroemde Vlaamse cartograaf, instrumentenmaker en graveur werd de tentoonstelling volledig vernieuwd.

Breng een bezoek aan deze levendige stad

Voor een dagje winkelen zit u hier helemaal goed. In het centrum vindt u alles wat u zoekt, maar natuurlijk is deze stad bij shoppers vooral bekend om het Waasland Shopping Center. Dit grootste gelijkvloerse winkelcentrum van België ligt net ten zuiden van de stad en huisvest 140 winkels.

Op de Grote Markt worden vele evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse Vredefeesten. Dit gratis evenement dat in september plaatsvindt, viert de bevrijding van de stad aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de vijf grootste ballonhappenings ter wereld. Wat deze meeting zo speciaal maakt, is het feit dat de heteluchtballons opstijgen op de Grote Markt zelf. Bij andere gelijkaardige evenementen gebeurt dit buiten de stad.

De natuur is hier nooit ver weg. Indien u even wilt ontspannen, kunt u een mooie wandeling maken door het Romain de Vidtspark. Even buiten de stad, op nog geen 5km van de Grote Markt, ligt recreatiepark De Ster. Hier is er bijvoorbeeld het kunstmatige strand en bovendien zijn er in het park ook een minigolf en een grote speeltuin te vinden waar ook uw kinderen zich geen moment zullen vervelen.

U ziet het, in St Niklaas blijft u zeker niet op uw honger zitten en hebt u mogelijkheden genoeg voor een geslaagde vakantie. En mocht u toch uitgekeken zijn in deze levendige stad, dan kunt u een uitstap maken naar Gent of Antwerpen, waar natuurlijk ook heel wat te beleven valt. Sint-Niklaas ligt namelijk centraal tussen deze twee grote Vlaamse steden, die allebei gemakkelijk bereikbaar zijn via de E17. Binnen een halfuur bent u op de Antwerpse Meir of op het Gentse Sint-Pietersplein. Iets minder ver ligt Lokeren, in heel België bekend om de Lokerse Feesten. Tijdens dit tiendaagse festival komen duizenden bezoekers samen om te genieten van de muziek van bekende en minder bekende artiesten. Een huurauto van Avis geeft u de mogelijkheid een heel gevarieerd programma op te stellen, zodat u het meeste kunt halen uit uw verblijf in het Waasland.


Adres

Antwerpseweg, 11
2440 Geel

TELEFOON 014 58 56 11

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Op afspraak tijdens kantooruren,
weekdagen: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op weekend- en feestdagen.

Over ons

AVIS KEMPEN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoor te Geel.