Bedrijfslogo

Onze voertuigen

Huuraanvraag

:
:

Autoverhuur in Oost-Vlaanderen

Een auto huren in Oost-Vlaanderen doet u bij Avis

Avis is vertegenwoordigd in deze provincie met kantoren in Gent en Sint-Niklaas. Maak u dus klaar voor een aangename rit over glooiende heuvels en uitgestrekte polders, langs kronkelende rivieren en kaarsrechte kanalen, bruisende steden en charmante dorpjes.

Nu reserveren

Een provincie voor alle smaken

Van de Vlaamse Ardennen tot het Meetjesland en van het Scheldeland tot de Leiestreek en het Waasland. Oost-Vlaanderen heeft voor elk wat wils en er valt altijd wel wat te beleven. Van kunst en cultuur tot traditionele dorpsfeesten en de opwindende Gentse Feesten.

Autohuur in de Oost-Vlaamse regio’s

Hier is de verveling ver te zoeken! Er zijn voorzieningen om te zwemmem, golfen, bowlen, tennissen of een ritje te paard. Lekkerbekken bezoeken best &eacute&eacuten van de vele brouwerijen of chocoladefabrieken. Geniet van de rust van de prachtige natuur van de streek of stap eens in een luchtballon om het allemaal vanuit een ander perspectief te bekijken.

Ook de kunst en cultuurliefhebbers komen hier absoluut niets te kort, in het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke kunt u bijvoorbeeld prehistorische en Romeinse vondsten gaan bewonderen. Of u kunt met uw huurauto van Avis naar het SMAK rijden in Gent om versteld te staan van enkele van de belangrijkste moderne kunstwerken van vandaag. Daartussen vindt u musea voor het gekste dat u kunt bedenken. Wat dacht u van een lucifermuseum of een museum gevuld met jukeboxen, wielertruitjes, bierflesjes of stoomtreinen?

Lekker eten en drinken zijn niet weg te denken uit de Vlaamse cultuur. Gezellig tafelen in een aangename sfeer is nu eenmaal één van de favoriete bezigheden, ga daarom aan tafel zitten in één van de exclusieve sterrenrestaurants of probeer een bordje stoofvlees met frieten met een lekker streekbiertje. Oost-Vlaanderen heeft een enorm aanbod aan speciaalbieren en ambachtelijke familiebrouwerijen en veel van de activiteiten zijn dan ook rond dit vloeibare goud georganiseerd. Zo kunt u bierwandelingen maken en volledige bierverblijfsarrangementen reserveren.

Huur daarom snel een auto in één van onze kantoren om te genieten van de bezienswaardigheden en evenementen van deze provincie, of steek de grens over en bezoek West-Vlaanderen, Zeeland in Nederland of Antwerpen voor wat afwisseling.

Werelderfgoed in Oost-Vlaanderen

Op de Lijst van het Immaterieel Cultureel erfgoed van de Mensheid, een 'zusterlijst' van de UNESCO-Werelderfgoedlijst, staan internationale tradities, feesten, dansen, rituelen, verhalen, oude ambachten en geneeswijzen die er cultureel bovenuit steken. Met deze lijst wil Unesco de culturele diversiteit op wereldvlak in beeld brengen en beschermen, en mensen bewust maken van het belang van deze vorm van erfgoed. Met een huurauto van Avis kunt u al de volgende evenementen zonder problemen bereiken op uw eigen tempo.

Aalst Carnaval is het grootste carnavalsfeest van Vlaanderen en wordt jaarlijks gevierd in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Op zondag kunt u met de kinderen heel wat pret beleven aan de kleurrijke carnavalstoet. Op maandag trekt heel Aalst naar de Grote Markt voor de bezemdans van de Aalsterse Gilles, waarmee naar verluidt alle boze geesten uit de stad worden geveegd. Dinsdag trekt de stoet van de Voil Jeanetten door de stap. Hierbij lopen mannen verkleed als vrouwen door de stad met een aantal absurde attributen zoals een vogelkooi, een haring, een bontjas en een kinderwagen. De traditie ontstond omdat de mensen te arm waren om een echt kostuum te maken of kopen en daarom maar de oude kledij van hun vrouwen aantrokken.

Het dubbelfeest Krakelingen en Tonnekensbrand in Geraardsbergen is een van de oudste volksfeesten van België. In de oudste rekening van de stad uit 1393 werden al de kosten voor dit feest vermeld en waarschijnlijk gaat de echte oorsprong terug naar de Keltische tijd om de overgang van de winter in de lente te vieren eind februari. De krakeling is een ringvormig broodje waarvan er ongeveer 10.000 worden gegooid nadat de leiders van de stad een slok wijn hebben gedronken met een levend visje erin.

De Houtem Jaarmarkt wordt elk jaar op en rond 11 november georganiseerd in Sint-Lievens-Houtem en is een grote en populaire winterjaarmarkt met een eeuwenoude bedevaartstraditie uit de Middeleeuwen ter ere van de Heilige Livinus. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen de jaarmarkt.

Het Ros Beiaard, de Gildereizen en hun Ommegangen is een schitterend totaalspektakel met meer dan 2000 figuranten dat slechts om de 10 jaar wordt gehouden. Het vertelt het verhaal van het paard in de legende van de vier Heemskinderen, een verhaal uit Frankische tijd dat in de derde eeuw in de vorm van een gedicht op schrift werd gezet.Adres

Antwerpseweg, 11
2440 Geel

TELEFOON 014 58 56 11

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Op afspraak tijdens kantooruren,
weekdagen: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op weekend- en feestdagen.

Over ons

AVIS KEMPEN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoor te Geel.