Bedrijfslogo

Onze voertuigen

Huuraanvraag

:
:

Autoverhuur van Avis in Hasselt

Een auto huren in de hoofdstad van Limburg

Deze stad heeft voor elk wat wils. Historische gebouwen en musea, mooie natuurgebieden en parken, talloze restaurants, cafés en winkels en een drukke evenementenkalender, Hasselt heeft het allemaal. Dit wordt dan ook niet voor niets de hoofdstad van de smaak genoemd!

Nu reserveren

Ervaar het gemak van een huurauto

In het centrum van deze stad vindt u alle bezienswaardigheden die u van een provinciehoofdstad verwacht, en buiten de stad valt minstens evenveel te beleven. Met een huurauto van Avis kunt u zich verplaatsen van de ene attractie naar de andere.

Avis diensten in Hasselt

In ons kantoor in de Limburgse hoofdstad kunt u op werkdagen één van onze auto’s of bestelwagens komen huren. Onze vloot bestaat uit een groot aantal voertuigen, waaronder vele nieuwe modellen. Bovendien bieden wij u enkele handige extra’s die uw verplaatsingen in en rond de stad nog aangenamer zullen maken, zoals een bagagedrager of een kinderzitje.

Verspreid over de stad vindt u talrijke groene zones. Het Kapermolenpark vormt een groene oase ten noordoosten van de stad. Hier kunt u zich onderdompelen in het groen en even ontsnappen aan de drukte van de binnenstad. In het verlengde van het park ligt de Japanse Tuin, met 2,5 ha de grootste van Europa. De tuin werd door de Japanse stad Itami geschonken en bevat een ceremoniehuis, een theehuis, een mooie waterval en een zigzagbrug. Ook buiten de stad kunt u niet om het groen heen. Heel het gebied ten zuiden van de stad bestaat bijna volledig uit velden en akkers. Op 12 km noordwesten van het centrum van de stad ligt het Vogelzangbos, een groot domein waar u urenlang in alle rust kunt wandelen. Op ongeveer dezelfde afstand in het noordoosten ligt het Bungalowpark Molenheide. Iets verder, op een kleine 20km, ligt Vakantiepark Hengelhoef, een echte topattractie, zeker voor kinderen. U kunt hier zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, op het strand liggen, vissen en nog veel meer. Net ten noorden ligt het Natuurdomein Kiewit. In het gelijknamige gehucht wordt het jaarlijks driedaagse muziekfestival Pukkelpop gehouden, dat ondertussen zo’n 180.000 bezoekers telt. Daarnaast wordt hier, op hetzelfde terrein, ook het muziekfestival Rimpelrock georganiseerd. Terwijl de meeste festivals hoofdzakelijk gericht zijn op jongeren, heeft dit festival een publiek dat voornamelijk uit 50-plussers bestaat. In Kiewit ligt trouwens ook het oudste vliegveld van België.

Hoofdstad van de Smaak

Bokrijk is een ander gehucht en ligt op een makkelijke 10km van het centrum met uw huurauto van Avis. Het Provinciaal Domein Bokrijk is in de eerste plaats bekend om het openluchtmuseum, arboretum en de openluchtspeeltuin. Het museum bestaat uit 140 historische gebouwen, waarvan de meeste dateren van eind 17de tot eind 19de eeuw. Jong en oud kunnen hier op interactieve wijze kennismaken met de Vlaamse geschiedenis, van oude ambachten tot artisanaal snoep.

De cultuurtoerist kan in Hasselt zijn ogen volop de kost geven. De stad heeft een aantal architecturale meesterwerken die u zeker gezien moet hebben, onder andere de Sint-Quintinuskathedraal en de Virga Jessebasiliek. Daarnaast kunt u enkele interessante musea bezoeken. In het Nationaal Jenevermuseum in het centrum leert u alles over het jeneverstoken. Het Modemuseum toont de evolutie van kledij van 1750 tot vandaag aan de hand van meer dan 16.000 kledingstukken.

Hasselt is de vierde winkelstad van België en dus een waar paradijs voor wie graag gaat shoppen. De belangrijkste winkelstraten, namelijk de Hoogstraat, de Maastrichterstraat en de Koning Albertstraat, komen allemaal uit op de Grote Markt. U kunt even uitblazen met een fris drankje op één van de vele terrasjes.

Op vlak van evenementen heeft deze stad veel meer te bieden dan alleen Pukkelpop en Rimpelrock. Het zomerfestival voor openluchttheater is één van de twee onderdelen van Theater Op de Markt, naast het herfstfestival voor circustheater in Neerpelt, aan de Nederlandse grens. Het zomerfestival wordt georganiseerd in de even jaren, het herfstfestival in de oneven jaren. Een ander groot evenement is Live In Hasselt, waar een waaier aan artiesten te zien is op 18 podia verspreid over de stad. Ten noordoosten van de stad, net buiten de ringweg, ligt het Grenslandhallencomplex, één van de grootste overdekte evenementencomplexen van de Benelux. In de Ethias Arena, de grootste zaal van dit complex, hebben al heel wat grote (Vlaamse) artiesten opgetreden zoals Clouseau, Natalia en Dana Winner. De kans is dus reëel dat hier ook iets op het programma staat tijdens uw verblijf. Ten slotte bevindt zich hier ook Plopsa Indoor, het eerste overdekte themapark van België.Adres

Antwerpseweg, 11
2440 Geel

TELEFOON 014 58 56 11

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Op afspraak tijdens kantooruren,
weekdagen: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op weekend- en feestdagen.

Over ons

AVIS KEMPEN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoor te Geel.