Bedrijfslogo

Onze voertuigen

Huuraanvraag

:
:

Autoverhuur in Antwerpen

Diversiteit troef

Antwerpen kan mensen op verschillende punten boeien. Autoverhuur bij Avis helpt u op weg. Op cultureel vlak zijn er de musea, de prachtige pleinen en de majestueuze gebouwen. In de stadskern kunt u genieten in de trendy restaurants en cafés, en in een modestad komt u uiteraard in een waar winkelparadijs terecht! De stad staat ook bekend als diamantcentrum.

Boek Nu

Om en rondom de stad

Met de huurauto van Avis hebt u de vrijheid om de regio ruimer te ontdekken, want ook buiten het centrum zijn er aantrekkelijke troeven, zoals het nieuwe hippe Eilandje, het strand van Sint-Anneke of de mooie parken.

In een van deze parken, het Middelheimpark, vindt om de twee jaar Jazz Middelheim plaats.

Antwerpen is centraal gelegen, en een auto is ideaal om van hieruit de andere mooie plekjes in de provincie te ontdekken. Of u nu kiest voor bossen, rivieroevers, Kempische routes, of een bezoekje aan de stad Mechelen, het jaarlijkse wereldbekende dancefestival Tomorrowland in Boom, het ligt allemaal op een boogscheut van de stad. Een auto huren bij Avis geeft dus heel wat mogelijkheden.

De haven

Na Rotterdam bevindt zich hier de grootste haven van Europa. Antwerpen is de economische draaischijf van Belgi&euml. Van hieruit bevoorraden dagelijks duizenden vrachtwagens het hele land. Met de Flandria-boot kunt u een rondvaart maken op de Schelde en ziet u het havengedeelte op een andere manier. U kunt ook een wandeling maken langs de dokken en sluizen, met als afsluiter een bezoekje aan het MAS.

De stadskern

De Grote Markt, de Groenplaats met de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal, de Handschoenmarkt – stuk voor stuk gezellige plekjes in het centrum. U ontdekt er de prachtige architectuur en de gezellige winkelstraten. In de Kloosterstraat, de antiek- en brocantewijk bij uitstek, zijn de winkels ook op zondag open. Een lekker frietje in de N°1 en een typisch biertje - een “bolleke” – maken het helemaal af! Daarna nog even slenteren langs de Scheldekaaien, waar het Steen ligt, een klein kasteel aan de oevers van de Schelde.

Antwerpen is ook het centrum voor diamanthandel. De meeste zaken liggen in de Pelikaanstraat, aan het Centraal Station. Ze zijn vooral in handen van orthodoxe Joden, vandaar de benaming de Jodenbuurt. Afdingen is hier heel gewoon! Voor mooie diamantcollecties en achtergrondinformatie over de geschiedenis en de handel van diamant kunt u in het Diamantmuseum terecht.

Uiteraard is er ook een geanimeerd avond- en nachtleven. Op zoek naar theater, dans, bioscoop? Of vermaakt u zich liever in de verschillende cafés of danscafés in het centrum? Op het moderne Zuid liggen heel wat clubs en cafés op wandelafstand van elkaar en in Anwerpen-Noord vindt u gezellige clubs en grote discotheken.

Cultuur

Op cultureel vlak zijn er de vele musea. Kenmerkend is uiteraard het Rubenshuis, het huis waarin schilder Pieter Paul Rubens (1577-1640) leefde en werkte. Later werd het omgebouwd tot een museum. De tuin, het paviljoen en de portiek zijn vaak terug te vinden in zijn schilderijen.

Het MAS – Museum aan de Stroom – vertelt het verhaal van de stad. De architectuur verwijst naar de oude stapelhuizen, en kadert in de industriële sfeer van het Eilandje, waar het museum zich bevindt. Het is een indrukwekkend gebouw met een mozaïekplein, een wandelboulevard, en via de reusachtige roltrappen krijgt u een 360°panorama van de stad, de Schelde en de haven. Het MAS verenigt verschillende collecties van diverse Antwerpse musea, waaronder het Volkskundemuseum, het Etnografisch Museum en het Nationaal Scheepvaartmuseum.

Antwerpen is bovendien dé modestad. Het modemuseum is dan ook een bezoekje waard. Hier staan zowel historische stukken als de hedendaagse collecties centraal. Ook de context, de inspiratiebronnen en de verbanden met andere disciplines, komen hier aan bod.

Doen

Autohuur is de sleutel voor een gevarieerde vakantie. Tenslotte is er ook een brede waaier activiteiten, waaruit we er enkele hebben uitgepikt.

  • de Rubensmarkt: op 15 augustus wordt er een Middeleeuwse markt georganiseerd, met dranken, spijzen, waren en antiek. Een drukke gebeurtenis op een nationale feestdag waarop de winkels gesloten zijn!
  • de Sinksenfoor: op de Vlaamsekaai en Waalsekaai wordt de grootste kermis van de regio gehouden, die vijf tot zes weken duurt.
  • Vogeltjesmarkt: elke zaterdag markt met kleding, schoenen, eten en brocante.


Adres

Antwerpseweg, 11
2440 Geel

TELEFOON 014 58 56 11

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Op afspraak tijdens kantooruren,
weekdagen: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op weekend- en feestdagen.

Over ons

AVIS KEMPEN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoor te Geel.