Bedrijfslogo

Onze voertuigen

Huuraanvraag

:
:

Autoverhuur van Avis in Oostende

Auto huren in de “Stad aan Zee”

Oostende is zonder twijfel de mooiste en meest opwindende stad aan zee in België met een internationale aantrekkingskracht dankzij de vele culturele evenementen en bezienswaardigheden. U kunt een Avis auto laten leveren op de luchthaven zodat u volledig op eigen tempo de stad en omliggende streek kunt bezoeken.

Nu reserveren

Bezoek deze parel aan de kust met een huurauto

Dit is een wereldstad aan zee. Al generaties lang vinden excentrieke kunstenaars hun inspiratie in de stad. Maar het is ook een plek waar u gewoon lekker van het strand kunt genieten of eindeloos kunt shoppen in de vele winkelstraten. Ideaal voor een uitstapje, een citytrip of een vakantie aan zee.

James Ensor en Marvin Gaye

Oostende is een stad van kunst, muziek en cultuur. Een bezoek aan de stad is dan ook absoluut niet volledig zonder enkele van de vele musea te bezoeken. In 2010 kreeg de stad de titel cultuurstad van Vlaanderen. É&eacuten van de voornaamste musea is het Mu.ZEE of het kunstmuseum aan Zee, dit ontstond na een fusie van het Museum voor Schone Kunsten en het Provinciaal Museum voor Schone Kunst. Verder is het Ensorhuis niet te missen, waar James Ensor samen met zijn trouwe huisknecht woonde en werkte van 1917 tot aan zijn dood. In 1952 werd het gebouw ingericht als museum met latere renovaties in 1973 en 2000.

In 1981 komt de wereldster Marvin Gaye per boot in België aan. Hij is uitgeput en heeft talloze familiale en professionele problemen. Hij wordt verliefd op deze mooie stad en schrijft er één van zijn grootste hits: “Sexual Healing”. U kunt nu met een applicatie op uw smartphone een wandeldocumentaire maken door de stad en de belangrijkste plekjes en het boeiende verhaal van de relatie tussen de soulartiest en de Belgische stad ontdekken.

Oostende heeft een toeristische en historische stadskern. Naast deze stadskern liggen enkele wijken die deel uitmaken van de 19e-eeuwse stadsexpansie. De historische stadskern werd volledig vernield gedurende het driejarig beleg. Het nog bestaande (en gerestaureerd) Spaans Huisje is in feite afkomstig uit de Oostenrijkse periode. Verdere bezienswaardigheden van de stad zijn de Venetiaanse en Koninklijke gaanderijen, de muziekkiosk op het Wapenplein, de Wellingtonrenbaan, het fort Napoleon en de Engelse kerk.

De stad ligt op 35 kilometer van de Nederlandse grens, 26 km van de prachtige stad Brugge en 30 km van de Franse grens. Met een huurauto van Avis moet u uw bezoek dan ook niet beperken tot alleen de stad zelf.

Film, muziek en theater aan zee

In Oostende is er altijd wel een evenement te beleven. Het zijn er teveel om hier op te noemen, maar de kans is groot dat er een festival gaande is tijdens uw bezoek. Stap dus snel in uw huurwagen van Avis en rijd naar één van de hieronder vernoemde evenementen.

Het Filmfestival staat garant voor de presentatie van de nieuwste avant-premières van nationale en internationale films en auteurscinema. Daarnaast heeft het filmfestival ook ruime aandacht voor talent van eigen bodem via premières en talkshows.

Velorock is het plaatselijke metalfestival dat in 2012 al voor de 16de keer werd georganiseerd. Het festival wordt gehouden op de festivalweide de Schorre en is perfect toegankelijk met de auto. Voor wie niet van gitaren houdt, is er in juni het Ostend Beach festival, een outdoor dancemuziekfestival met talrijke lounge corners, cocktailbars en funky eetstandjes. Voor de meer allround muziekliefhebber is er tot slot Woosha! Een vierdaags festival in het hart van de stad met als basisingredi&eumlnten: strand, zee en vooral, goede muziek.

Theater aan Zee wordt al sinds 1997 georganiseerd en is een festival voor klein en groot, jong en oud met onder andere familietheater, theaterscholenfestival, muziek en nog veel meer.

Met Beaufort04 is de Triënnale voor Hedendaagse Kunst aan Zee in 2012 aan haar vierde editie toe. De Triënnale is uitgegroeid tot een succesvol en niet te missen cultureel evenement. De Vlaamse kust en de hedendaagse kunst ontmoeten elkaar via monumentale installaties en intrigerende werken, ingebed in de unieke biotoop van de dynamische kustgemeente.

Wacht niet langer en bezoek met de autohuur van Avis de mooiste kuststad van België voor een onvergetelijke vakantie boordevol cultuur, muziek en ontspanning voor de hele familie.Adres

Antwerpseweg, 11
2440 Geel

TELEFOON 014 58 56 11

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Op afspraak tijdens kantooruren,
weekdagen: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op weekend- en feestdagen.

Over ons

AVIS KEMPEN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoor te Geel.